lördag 30 maj 2009

Tildakalas

Idag hade vi vårt andra Tildakalas, det i Stockholm. Det var ett yttepyttelitet kalas, bara för familj och några speciellt utvalda.

Det var så soligt och fint och Tilda var på sitt bästa kalashumör. Hon låg på rygg bland gästerna och visade konster. Greppade fötterna. Dreglade lite. Gurglade. Sånt där sött som bebisar gör.

De andra större barnen virvlade in, badade pool (en såndär liten plastsak, för liten för vuxna, men precis lagom för barn), åt chokladtårta på hela bordet och stormade hem igen.

Och fina presenter fick Tilda, tack snälla söta.

fredag 29 maj 2009

Mössor är bra till mycket. Inte bara är de varma på en liten bebisskalle, de är även gjorda av tyg. Eftersom Tilda vill stoppa allt tyg i munnen har hon börjat dra ner mössan över ögonen och in i munnen.

Det går mindre bra med solhatt.

Tilda och träden

Träd är grejjen. De är så sjyssta, man kan titta på dem, skratta åt dem och prata med dem. Hur länge som helst. Liggandes I VAGNEN.

Sen jag upptäckte det går vi bara promenader i Årstaskogen. När Tilda vaknar ligger hon nöjt kvar i vagnen och spanar in sina nya polare träden. Perfekt.

lördag 23 maj 2009

Fotriktig

Äntligen - Tilda har hittat sina fötter! Fast det verkar mest som att hon får tag på dem av en slump. Eller, händerna och fötterna dras liksom mot varandra, men hon tittar inte på dem. Förutom när hon har på sig sina fina skallertofflor som hon fick av mammas kusin i hej-present. Ena tofflan har en ko, andra ett får på sig och så skallrar de.

Mammas nya favoritkläder.

fredag 22 maj 2009

Fingerfärdig

Äntligen tar Tilda tag i saker framför och ovanför sig. Hon började hos mormor i morse, när hon fick tag på en nalle framför babysittern. Nu ligger hon i babygymmet och tar tag i leksakerna ovanför för första gången.

Nu gäller det att hålla i sin kaffekopp.

onsdag 20 maj 2009

Gnäll - bajs

Det händer gång på gång. Och varje gång slår jag mig för pannan och bannar min glömska. Jag berättar för andra att jag alltid glömmer. Skrattar åt det. Ändå verkar jag aldrig lära mig.

Note to self: Om Tilda är gnällig utan uppenbar anledning kommer hon att bajsa inom en halvtimme.

Det är inte ok

Det är inte ok att vakna klockan 5, Tilda. Det är det inte. Det är fortfarande natt klockan fem. Jag lovar. Det är inte morgon förrän tidigast klockan 6, helst sju-halv åtta. Hoppas att du förstår det snart.

måndag 18 maj 2009

Stora läggningskampen

Idag börjar den. Den stora läggningskampen. Vi ska få Tilda att somna själv. Hittills har hon bara somnat vid bröstet, i pappas dansande famn eller i en rullande vagn. Så kan det inte vara för evigt, särskilt inte eftersom hon måste flyttas till en säng när hon kan sätta sig upp. Och eftersom Tilda redan sitter utan stöd kan det bli ganska snart. Då måste det övas.

Idag var första dagen. Det gick åt skogen. Så fort jag la ner Tilda i vagnen skrek hon. Nu dansas det istället.

onsdag 13 maj 2009

Snor.

Min bebis har snor! Tilda har fått sin första förkylning och har svårt att andas stackarn. Särskilt när hon äter. Igår fick vi använda både saltlösning och snorsug (nej, det var inte jag som sög, jag har förhandlat bort snorsug och kräks) och hon skrek och skrek. Mitt hjärta brast.

Vad är det förresten med barn och nästorkning? Jag menar, det måste ju vara jobbigare att ha snor hängande från näsan än att någon kommer och torkar bort snoret. Eller?

tisdag 12 maj 2009

Perfekta utflyktsmålet

Idag åkte Tilda och jag tillsammans med mormor, moster och en kusin till Zetas handelsträdgård i Skärholmen.

Det var ju värsta bästa utflyktsmålet för Tilda! Att jag inte har tänkt på det förut! Träd och blommor överallt! Hon var ju superlycklig. Helnöjd.

Hon var också helnöjd när vi åkte hem och körde genom Södra länken. Tunnel. Helkul.

måndag 11 maj 2009

Leklåda

Bebisen har fått sin första leklåda! En snygg svart korglåda med lock som kommer att ramla ner och klämma hennes små fingrar när hon kan rota i den själv.

Nåja. Då kan den kanske användas till nåt annat.

söndag 10 maj 2009

Kladdig bebis

Tilda har fått torra fläckar på huden och en del prickar, så vi har börjat smörja in henne med miniderm. Två gånger om dagen ska ett tjockt lager kräm på den lilla kroppen.

Efteråt är hon alldeles hal och kladdig och det fastnar saker på henne.

Vaken

Tilda har börjat vakna mitt i natten. Då vill hon gärna leka nån timme innan hon somnar om. Det tycker mamma och pappa är en usel idé. Det råder nolltolerans mot lek mitt i natten. Därför ligger vi på varsin sida om Tilda och låtsas sova. Medan Tilda leker.

Tildas roligaste leksak alla kategorier är nämligen tyg i alla dess former. Hon drar täcken, filtar, kräktrasor och kläder över huvudet på sig själv, stoppar in det i munnen och har hur kul som helst.

Så för att vara konsekventa i vår nolltolerans måste vi ta bort allt tyg från sängen. Hoppas på en varm sommar.

lördag 9 maj 2009

Hur man får en bebis nöjd vaken i vagnen inomhus

Det tog tre månader att knäcka den nöten. När jag väl upptäckte det, egentligen av en slump, kändes det ändå så självklart. Lägg bebisen invirad i en filt som den kan dra över huvudet på sig själv. Då kan den ligga i vagnen, vaken och nöjd i typ en halvtimme. Uppenbarligen.

torsdag 7 maj 2009

Skröllplig igen

Tre månader av bärande, lyftande och alldeles för lite sömn har nog sprungit ikapp mig. Jag är såååååååååååååå skröpplig. Det började med en jävulsk ryggvärk i går eftermiddag, till slut kunde jag inte stoppa in disk i diskmaskinen, än mindre lyfta nån bebis från golvet, så hon fick finna sig i att placeras på högre höjder.

I morse blev jag dessutom sjuk. En mycket mystisk sjukdom. Jag mår yttepyttelite illa och är matt i hela kroppen. Har inte kunnat röra mig, äta eller bära bebis på hela dagen.

Jag saknar min Tilda-liten. Jag vill bära och mysa och gosa och sniffa och pussa.

onsdag 6 maj 2009

Ny humor

Min man hävdar att jag sen vi fick barn bara skrattar åt kiss- och bajsskämt. Exempelvis tyckte jag att det var hysteriskt roligt när han stod i badrummet, bytte bajsblöja och sjöng Vanilla Ice hit från 90-talet "bajs, bajs baby".

Jag tror att han kan ha rätt.

tisdag 5 maj 2009

Vaccination 1

På sin tremånadersdag fick Tilda sina två första vaccinationssprutor, en i varje lår. Tårarna sprutade! Hon var så ledsen. Pappa fick hålla henne för jag visste inte hur jag skulle reagera... efter sprutorna fick hon tröst vid bröstet och sen var hon glad igen, tack och lov.

Nu busas det i sängen. Tilda har fått tag på en filt och ett täcke och dragit båda över huvudet och in i munnen. Lycka.

Skratt

I går, en dag före sin tremånadersdag, skrattade Tilda högt för första gången. Det hände när vi lekte flygplan. Hehe. Ett något rossligt skratt, men det ska nog ta sig.

söndag 3 maj 2009

Veckans baby

Tilda var veckans baby i P4:s vakna i söndags. Här kan man lyssna på det och så kan man titta på en bild på sötisen också.