måndag 26 oktober 2009

Talets gåva

Vår dotter är vansinnigt begåvad. Men det har ni väl redan förstått? Redan vid åtta och en halv månads ålder säger hon "där". Andra bebisar säger "dä". Tilda säger "där".

Ok, hon kanske inte har fattat grejjen med rullande r ännu, men hon har nåt slags ljud i slutet av ordet så att det låter typ som däe. Så hon har i alla fall FATTAT att det finns ett r i där.

Det kommer att bli något stort av tösen.

onsdag 21 oktober 2009

Pyttelitet internet

Jag hittar nya funktioner på min dator då och då. Inte av mig själv utan med hjälp av Tilda. Nu har hon till exempel hittat en knapp som minskar typsnittet. Nya fönster på min dator blir yttepyttesmå.

Jag vet att det är någon av knapparna längst upp till höger. Det är nämligen där hon fingrar. Men trots att knapparna på datorn fortfarande har samma storlek kan jag inte hitta tillbaka till normal storlek.

Och ja, jag har provat att öka textstorleken. Funkar inte.

tisdag 13 oktober 2009

Stora ord

Nu börjar snacket komma igång ordentligt för Tilda. Hon babblar och babblar, men säger inte bara blablabla och mamamamama och papapapapa längre. Nu börjar hon hitta ord för vad hon ser. Även om det ännu bara är enstaviga ljud är hon tydlig - dä säger hon och pekar med hela handen på något hon ser, ofta följt av ett t'tta - ka säger hon nu varje gång hon ser en katt och ta ta säger hon när hon får tillbaka något hon precis gett mig.

Natten till idag låg hon och övade och övade i sängen mellan oss. Klockan var väl en sisådär tre. Dä dä. T'tta. Dä, t'tta.

Jättesött.

fredag 9 oktober 2009

Tildas farmor

Vi ska ut och resa. Vi åker till Borås och hälsar på Tildas farmor och farfar. Tildas farmor och farfar är väldigt speciella. De är exeptionellt BRA. De är helt fantastiskt underbara på att vara just farmor och farfar.

Tildas farmor till exempel, hon VILL ha Tilda i famnen när hon är ledsen. Hon VILL bära Tilda tills hon somnar. Hon vill busa och leka precis hela tiden. Fatta vilken farmor. Hon kommer och hämtar Tilda direkt när hon hör första lilla pipet från vår säng på morgnarna. Så vi får sova vidare. Hon leker och busar så mycket att det inte finns nån tid över till att bli gnällig. Istället stupar Tilda i säng av ren utmattning.

Jag ser alltså fram emot flera dagar av sovmorgnar, glada miner, avkoppling, avlastning och VILA! Eventuellt kan jag även få spendera lite one-on-one-time med min man. Det ni!

Tilda the vampire

Först ut var den högra nedre framtanden. Sen kom den vänstra nedre. Som tredje tand kommer, lite överraskande, höger hörntand.

Har jag närt en liten vampyr vid min barm?

tisdag 6 oktober 2009

Efter amning

Jag har världsasmå bröst. Yttepyttesmå. De går inte att hitta nästan, så små är de.

Ack, jag minns en tid med svällande bröst, fulla av fet modersmjölk. Lika stora som en viss bebis huvud.

Fast jag minns också blåsor, nattamningsnacke och annat ont.

söndag 4 oktober 2009

Sovrekord

Natten mellan fredag och lördag hände det. Det som jag aldrig hade trott skulle hända. Någonsin. Tilda sov hela natten.

Klockan sex hoppade vi ur sängen, glada som lärkor och pigga som sillar. Eller vad det nu är för djur som är pigga.