torsdag 12 mars 2009

Retfullt

Tilda sov jättedåligt i natt. Hon somnade för en gångs skull ordentligt i hyfsad tid, men hela natten har hon gnytt och snott runt, vilket ju gör en mamma alldeles orolig så det blir omöjligt att sova. Därför har hon ammat i stort sett hela natten.

Vid fem-halv sex tyckte Tilda att det var dags att vakna och vara pigg. Hon låg ganska länge nöjd i sängen medan jag låg bredvid och bönade och bad att hon skulle somna. Men icke. Sen kräktes hon i sängen. Inte så konstigt med tanke på hur mycket mat jag hade stoppat i henne under natten.

Vi fick gå upp och jag tänkte att det var lika bra att äta frukost. La bebis i liften. Satte på kaffe, gjorde mackor och hällde upp fil. Bebis glad och jollrig och vaken. Satte mig vid bordet för att äta. Bebis somnade.

Så nu sitter jag här. Trött men koffeinpåverkad och bloggar istället för att sova.

2 kommentarer:

  1. Jag som hoppade spå att läsa "bebis sov jättebra i natt" för att få lite hopp inför framtiden... Tiden segar sig fram så när man inte får sova.

    SvaraRadera
  2. Tja, jag har hittat en halvliggande ställning som funkar ok, om man bortser från den nackspärr som blir resultatet. Med storasyster blev jag expert på att liggamma hela nätterna, ska prova den taktiken när lillebror är större.

    SvaraRadera